Vad innebär egentligen sanering?

Okej, jag måste erkänna att jag inte har någon aning om vad sanering vart tills för några dagar sedan. Var och fikade men en av mina närmsta vänner som jag inte träffat på länge och så sa hon att de höll på och sanerade huset. De hade tydligen anlitat ett företag, Z Entreprenad & Konsult AB, som utför sanering i Karlstad, som var hemma hos dem för en miljösanering. Var tvungen att kolla upp vad det betydde och tydligen är det att förnya en byggnad. Det var i alla fall vad jag fick för resultat när jag sökte på det, men känner fortfarande inte att jag har 100 % koll på vad det verkligen innebär.

Tänker att jag kommer se hur det ser ut när jag åker hem till min kompis sen och ser vad det är för sanering de har gjort egentligen, men får väl vänta tills Z Entreprenad & Konsult AB är klara där, för hon sa att det var ett ganska omfattande arbete. Tydligen står det verktyg och maskiner överallt och är damm i hela huset, vilket hon inte var så glad för. Men samtidigt var det tydligen någonting som verkligen behövdes göras. Får se, de kanske behöver hjälp med att städa där hemma sen lite, kanske kan hjälpa dem med det så att de inte behöver göra allting själva. Och så att de slipper anlita någon firma eller företag som gör det åt dem, för så jobbigt är det ändå inte att städa. Eller kanske är det jobbigt att städa efter en sanering, jag vet inte.